Обласна бібліотека для юнацтва

імені Василя Симоненка

Амонашвілі, Шалва. Педагогічні притчі : виховання серцем / Шалва. Амонашвілі ; ред. Т. Вакуленко. - Харків : ШКОЛА, 2017. - 272с.
Збірка містить притчі видатного педагога, доктора психологічних наук і просто Вчителя від Бога - Шалви Амонашвілі, всесвітньо відомого поширювача ідей гуманної педагогіки. На відміну від засад звичної для нас наказової педагогіки, Шалва Олександрович пропонує інший підхід - пройнятий вищою духовністю, любов'ю до дитини, розумінням та повагою, а також прийняттям її такою, якою вона є.

Вербенець, Ольга. Обряди і страви Святого вечора / О. Вербенець, В. Манько. - Вид. 2-ге, випр. і доп. - Львів : Свічадо, 2015. - 200с. : фот.
Книжка буде цікавою і корисною як для тих, хто вже має ґрунтовний досвід у підготовці до Святого вечора, так і тих, хто можливо, уперше спробує самостійно приготувати 12 страв, відродити деякі призабуті звичаї у своїй родині, наповнивши переддень Христового Різдва радісною, світлою, чарівною атмосферою.

Мартін, Чарльз. Гора між нами : роман / Ч. Мартін ; ред. Н. В. Бордукова ; пер. з англ. Т. Івченко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 352с.
Атмосферна, сповнена загадок історія двох людей, які знайшли своє кохання, борючись за виживання!
Пригода, що сталася з головними героями змусить їх переосмислити своє життя і, можливо, відкрити серце для нового кохання...
За мотивами роману кінокомпанією був знятий однойменний фільм.
https://www.youtube.com/watch?v=5MYh-o4SpVc

Різдвяні страви. Галицькі традиції / упоряд. М. Чайка. - Вид. 2-ге, випр. - Львів : Свічадо, 2016. - 112с. : фот.
Українська кухня завжди вирізнялася багатством смачної їжі. І чи це пісні страви на Святвечір чи різноманітні смаколики, якими пригощають колядників вже в сам різдвяний час, а здивувати і порадувати гостей господинькам повсякчас вдавалося. І поки за вікном сходить перша різдвяна зірка і ген-ген надворі чути відгомін коляди, з кухні вже доноситься ароматний запах грибної підливи, вареників та щойно спечених пампушків. Усе приготовлене з любов'ю для найрідніших. Ох і кортить це все скуштувати! Нехай ця книга стане справжнім помічником на кухні, відкриє нові рецепти смачних страв і додасть кожному ще більше різдвяного настрою!

Грейс, Марта. Матусині смаколики. Найкращі рецепти, знайомі з дитинства / М. Грейс ; ред. І. О. Назаренко. - Харків : Віват, 2016. - 224с. - (Серія "Корисна книга").
На сторінках видання на вас чекають різноманітні салати, бутерброди, супи та борщі, страви з м'яса, риби, морепродуктів, борошняні вироби, пироги, торти й безліч інших страв, що припадуть до смаку вже вашим дітлахам! Невдовзі й вони пригадуватимуть, як смачно годувала їх люба матінка, і тішитимуть ними вже власну малечу, передаючи родинні цінності з покоління в покоління...

Шабатура, Стефанія. Нескорений дух творчості : [альбом] / С. Шабатура ; упоряд. С. Дяків. – Київ : Смолоскип, 2017. – 168с. : іл.
Альбом «Стефанія Шабатура: нескорений дух творчості» – унікальне видання, у якому представлено самобутню творчість Стефанії Шабатури – знакової постаті національної історії та культури. Це видання висвітлює подвижницьке життя і творчість цієї незламної українки – видатної художниці, яскравої представниці когорти шістдесятників, багатолітнього політв'язня радянських концтаборів, правозахисниці, активної громадської діячки. У період радянського тоталітаризму творчість мисткині було заборонено, а під час ув'язнення її вагомий творчий доробок – знищено.
Це альбомне видання розраховане на істориків і теоретиків мистецтва, культурологів і художників, усіх, хто цікавиться українським мистецтвом.

Артюх, Лідія Федорівна. Традиційна українська кухня в народному календарі / Л. Ф. Артюх ; ред. В. Строля. – Київ : Балтія–Друк, [2017?]. – 224с.
23 розділи книжки присвячені святам календарного року українського народу – від Святвечора до дня святого Андрія. Кожен розділ містить етнографічний нарис та докладні рецепти традиційних страв національної кухні (загалом близько 300). Читач познайомиться зі звичаями, яких дотримувалися наші предки, збираючись за святковим столом. Кожна господиня матиме можливість урізноманітнити меню своєї родини смачними борщами, ковбасами, варениками та безліччю інших смачних страв, рецепти яких дбайливо зібрані автором по різних регіонах України.

Дочірні категорії

  • 04042018
    Кількість статей:
    31
  • 24052018
    Кількість статей:
    22
  • 04122018
    Кількість статей:
    52

main page06.09.17

Персональний сайт
"Василь Симоненко"

pochesnyi znak

Визначені лауреати Симоненківської премії 2018 року

Детальніше...

 

Нові книги подаровані Віктором Альтфедером

Маніфест тих,
хто прожили
чверть життя:
двадцятирічні про те,
хто вони

Переможець конкурсу
«Напишіть про мене книжку!»

viter zpid soncia

Путівник підлітка
до успіху

 

 

Книжковий калейдоскоп Черкащини

Вірші

з війни

IMG 0413

Детальніше